Sestavljanka jadralnega modela Albatros je namenjena modelarjem, ki so pred tem že zgradili model klasične gradnje, lahko tudi prostoleteči zahtevnejši model, saj je gradnja tega modela zelo podobna. Lasersko izrezani deli zagotavljajo natančno gradnjo modela, zato je zagotovljeno, da se lahko sestavi res ličen model. V kompletu so vsi sestavni deli in podrobna slikovna navodila, kjer je po korakih opisana gradnja modela.

Za dokončanje modela, ki ni vključeno v komplet, potrebujete še:
• RV napravo z vsaj 3 kanali
• 2 kos servomotorja velikosti 9g
• Elektromotor: rezkrtačni motor premera 28 x 35 mm in moči okoli 300W
• Elisa odvisna od elektromotorja: cca 11 x 6 - zložljiva s spinerjem premera 40 mm
• Regulator vrtljajev: 30A z BEC napajanjem
• Pogonski akumulator: LiPo 2S od 800 do 2200 mAh


ORODJE
Za sestavljanje potrebujete osnovno orodje in nekaj pripomočkov, ki jih najdete doma:
• olfa nož ali skalpel,
• klešče, manjše kladivo,
• brusni papir zrnatosti 150 in 400,
• majhno deščico na katero nalepite brusni papir,
• lepilni trak, prozorna PVC folija
• ščipalke za perilo, bucike,
• belo lepilo za les ali sekundno lepilo,
• likalnik za likanje folije

PRIPRAVA DELOV
Zaradi laserskega razreza so deli izrezani zelo natančno, zato ni potrebnih posebnih priprav.
Z olfa nožem previdno zarežite v mostičke in odstranite dele. Mostičke le narahlo obrusite. Površino obrusite le toliko, da odstranite sledi laserskega razreza.

TRUP
Pred sestavljanjem trupa morate najprej na ravni deski zlepiti skupaj dele 11 in 11a ter 12 in 12a. Najbolje jih je na desko utrditi z bucikami, z ravnilom, pa preverite, da sta oba dela v pravi ravnini.
Ko se lepilo posuši, začnite sestavljati trup v sredini. V utore vstavite rebra T3 in T10 in ju zalepite ter utrdite s sponami. Ta dva dela zagotavljata pravokotnost trupa.

MONTAŽA OPREME
V trup privijte motor, eliso in oba servomotorja. Motor povežite z regulatorjem vrtljajev, tega pa s sprejemnikom.
Skozi bovdne potisnite jeklene žice za povezavo med servomotorjem in krmili ter jih na konceh zakrivite v obliki črke S, da se lahko lepo zatakne v ročice. Ročici na krmilih je najbolje zalepiti šele potem, ko ste uredili povezavo s servomotorjem.

LETENJE IN TRIMANJE
Model je namenjen počasnemu jadranju v termiki. Velik V-lom krila mu omogoča zelo stabilno letenje. Tanek, ukrivljen profil in majhna nosilnost krila pa omogočata zelo počasno letenje in veliko fineso.
Zaradi svoje velike stabilnosti model ne zahteva veliko trimanja. Če so vse površine lepo ravne in nič zvite potem je treba zagotoviti le pravo lego težišča in model bo že pri prvem štartu lepo poletel.
Regulatorju vrtljajev morate sprogramirati vklopljeno zavoro, da se motor ob odvzemu plina ustavi, kar omogoča, da se zložljiva elisa sklopi ob trup. Če zavore ne boste vklopili se bo elisa vseeno vrtela kljub ugasnjenemu motorju, saj je centrifugalna sila pri vrtenju elise večja od upora zraka med letenjem. Vrteča elisa pa ustvarja velik upor, ki se zelo pozna pri letalnih lastnostih modela.

Tehnični podatki
Razpon 2650 mm
Dolžina 1430 mm
Teža 1200 g

Termični jadralni model - ALBATROS

  • 85.40€

  • Brez DDV: 70.00€

Priporočamo

Prostoleteči model kategorije A1 Atlas

Prostoleteči model kategorije A1 Atlas

Sestavljanka tekmovalnega prostoletečega modela Atlas je namenjena modelarjem, ki so pred tem že zgradili začetniški model klasične gradnje. Lasersko izrezani deli zagotavljajo natančno gradnjo modela..

46.50€ Brez DDV: 38.11€

JANUS

JANUS

Sestavljenka začetniškega jadralnega modela Janus je namenjena modelarjem, ki se prvič srečajo z gradnjo RV letečega modela. Model je primeren tudi za šolska F5J400 tekmovanja. Laserkso izrezani del..

65.00€ Brez DDV: 53.28€

LOTOS

LOTOS

Model Lotus  je večji jadralni model s pomožnim motorjem klasične lesene gradnje (KIT komplet).  Model ima lepo ravno spodnjo konturo in je zato dokaj enostaven za klasično gradnjo s profilo..

151.00€ Brez DDV: 123.77€

WHITNEY jadralni model

WHITNEY jadralni model

Model Whitney je jadralni model s pomožnim elektro motorjem. Krila so v celoti izdelana iz balze v Jedelskem profilu, ki daje modelu odlične letalne zmogljivosti  in stabilnost poleta. Model i..

105.00€ Brez DDV: 86.07€