Raketenmodellbau Klima - Aqua Star Starterset: - senzacija med raketnimi modeli. Ponujeni komplet je prvi na tržišču, v katerem dobite vse kar potrebujete da praktično katerokoli plastenko pijač uporabite za sestavo rakete. V kompletu je tudi vse potrebno za njeno izstrelitev, seveda na najvarnejši mogoč način - s kolesarsko tlačilko in vodo. Tako narejena raketa leti do višine 100 m.

 

Na del plastenke pijač z navojem namestimo zadnji del s stabilizatorji, na spodnji del pa z lepilnim trakom prilepimo mehko aerodinamično konico. V konici je na voljo še nekaj prostora za balast. Po sestavljanju rakete plastenko napolnimo z vodo do tretjine njenega volumna in jo namestimo na vzletno rampo. Vzletna rampa je sestavljiva in se za transport dobro zloži. Na vzletišče nameščeni raketi s kolesarsko tlačilko dvignemo tlak v njej preostalega zraka, nato jo izstrelimo iz varne razdalje. Seveda je uporaba rakete iz varnostnih razlogov priporočljiva le ob nadzoru odraslih oseb.

 

Vsebina kompleta: sestavljiva vzletna rampa, sprožilni mehanizem ki omogoča start rakete z razdalje 3 m, mehko raketno konico, zadnji del s priključkom za kolesarsko tlačilko, sistemom za sprožitev in raketnimi stabilizatorji, lepilni trak za montažo konic, podrobna navodila za sestavljanje in upravljanje. Za dokončanje in uspešno izstrelitev potrebujete še kolesarsko tlačilko in plastenko

Aqua Star

  • 35.90€

  • Brez DDV: 29.43€